miercuri, 3 septembrie 2008

Dependenta ...

BBC informeaza ca, in cadrul conferintei anuale a Asociatiei Medicale Britanice, s-a discutat despre posibilitatea ca jocurile de noroc sa provoace un nou tip de dependenta. Echipa de specialisti ai Asociatiei face apel la autoritati pentru a se putea preveni sau trata patima pariatului, aflata in crestere in special in randul tinerilor.

Pe langa dependenta de droguri si alcool, aceasta poate deveni o problema serioasa, mai ales datorita faptului ca nu exista legi impotriva jocurilor de noroc, fiind acceptate din punct de vedere social, iar fanaticii pot paria pe internet oricand, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Cifrele arata ca numarul dependentilor de jocurile de noroc a crescut la 350000 in Marea Britanie.

De asemenea, 25% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani pariaza si joaca la aparatele cu fise, iar dintre acestia 5% manifesta semne de dependenta fata de acest tip de jocuri.

Dr. Jan Wise, psihiatrist consultant in Londra informeaza ca demararea unei campanii de tratament medical pentru cei dependenti de jocurile de noroc este imposibila, deoarece in prezent sunt alte afectiuni ale sanatatii populatiei si alte tipuri de dependenta care trebuie sa fie tratate.

Totusi, este perfect constienta de gravitatea problemei, deoarece a declarat pentru BBC: "Aceasta problema va deveni din ce in ce mai grava si trebuie sa cautam metode de a preveni si trata acest tip de dependenta... Daca nu actionam cat mai curand, va deveni o problema cu adevarat grava".

De asemenea, Dr. Vivienne Nathanson, membru al Asociatiei Medicale Britanice sustine ca: "Trebuie sa ne dam seama de impactul pe care jocurile de noroc si dependenta il au asupra oamenilor si sa cautam metode de tratament psihologic; de asemenea, trebuie sa facem lobby la Guvern in aceasta privinta. Daca dependenta va fi scapata de sub control, poate distruge familii si sa cauzeze o lunga serie de probleme fizice si mentale".

Si continua, spunand ca tratamentul pentru fanatismul in ceea ce priveste jocurile de noroc nu va consta in nici un tip de medicament, ci va avea la baza diferite tipuri de terapii care sa ii convinga pe pacienti ca pot oricand opta pentru moduri de petrecere a timpului si distractie mai sanatoase si mult mai ieftine.



Sursa.
Articol scris special pentru un (foarteeeeeee) bun prieten.

Niciun comentariu: