vineri, 28 decembrie 2007
Ratatouille ...
Tocmai am vazut filmul "Ratatouille". Multe persoane mi-au spus ca trebuie neaparat sa vad filmul asta (stiind ca-mi plac la nebunie animatiile). Am tot amanat momentul, dar azi, "din cauza" lipsei de ocupatie, m-am hotarat sa ma uit la acest film.
Radeam singura-n camera ca nebuna (probabil multi s-au intrebat daca nu am luat-o cumva razna), dar chiar e reusit filmul.
In mare, este vorba despre un soricel, care avea simtul gustului si al mirosului foarte dezvoltat. Tatal sau afland de aceste indeletniciri ale fiului, "l-a pus la treaba". Meseria soricelului era sa depisteze mancarea otravita pe care toti soarecii o aduceau.
Mereu era dezamagait ca ei trebuie sa manance gunoaie, resturile care nu mai erau de niciun folos oamenilor. Astfel incepe sa citeasca o carte de bucate, scrisa de un mare bucatar (care murise) din Franta, devenind treptat idolul sau. Dupa multe patanii, ajunge, ghidat de "fantoma" bucatarului in restaurantul pe care acesta-l conducea.
Acolo soricelul se intalneste cu un baiat, care in final se dovedeste a fi fiul vestitului bucatar, dar care la vremea aceea se afla sub comanda bucatarului sef al acelui local. A inceput prin a fi "baiatul cu gunoiul", insa mai incolo va deveni proprietarul acelui restaurant, lasat mostenire de tatal sau urmasului aflat in viata.
Se deosebeste si incepe activitatea lui de bucatar datorita un gafe. Spaland pe jos (meseria lui), se impiedica si o oala cu supa de pe foc pica, rasturnandu-se jumatate din supa. Speriat de urmari, pune repede ce nimereste in oala, incercand sa refaca ceea ce a stricat. Insa soricelul, in drumul sau de a iesi din incurcatura (aflandu-se in bucatarie), incepe sa puna fel de fel de mirodenii, supa devenind celebra si apreciata in acel local.
Aceasta ascensiune a localului ajunge si la urechile unui mare critic (asta dupa ce un alt critic culinar a laudat din plin supa si bunatatile create in acel local) si se hotaraste sa-l puna la incercare pe bucatar.
De la inceput baiatul se imprieteneste cu soricelul, animalutul fiind mereu ascuns in toca sa, "manevrandu-l" in 'arta culinara'.
In momentul in care celalalte persoane care lucrau in acel restaurant au aflat care este in realitate adevaratul bucatar, au plecat, lasandu-l balta pe baiat, in cel mai dificil moment al sau; trebuia sa-i prepare criticului "o surpriza". Lasat balta de oameni, soriceii ii sar in ajutor, preparand o specialitate care in trecut a dat mare gres: "ratatouille". Cu un plus de condimente, etc ... au reusit sa-l satisfaca pe critic, acesta publicand cel mai laudat articol scris vreodata.
Localul a fost inchis din cauza soriceilor, insa si-au continuat povestea intr-un alt local, in care "severul critic" era mereu prezent, iar baiatul isi gasise sufletul pereche.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu