vineri, 1 august 2008

Fara motociclete si ATV-uri ...

Sorin Oprescu (primarul Bucurestiului) incepe sa-si faca simtita prezenta in viata bucurestenilor (cum?!? vedeti in articolul de mai jos).

Primaria Capitalei si Politia Rutiera doresc interzicerea circulatiei vehiculelor pe doua roti pe timpul noptii, in intervalul 23.00-05.00. Asta dupa ce la politie au venit mii de reclamatii de la bucuresteni care se plangeau de zgomotele insuportabile ale motoarelor care circula pe strazi.

De la inceputul saptamanii, pe bulevardele principale ale Capitalei, precum Magheru, Unirea, Decebal si Drumul Taberei, politia a inceput masurarea decibelilor produsi atat de motoare, cat si de masinile tunate. Aceste controale nocturne se vor efectua pe tot parcursul verii.

"Am inceput masurarea nivelului de zgomot inca de luni seara, iar pana in prezent am suspendat 20 de taloane de la conducatorii vehiculelor pe doua roti si am sanctionat contraventional 54 de persoane, iar amenda este in valoare de 100 de lei, platibila in 48 de ore. Aceste masuri s-au luat pentru ca motoarele, scuterele si mopedele au depasit nivelul de 60 de decibeli, nivelul de zgomot admis pe timp de noapte", a declarat pentru "Gardianul" seful biroului de control tehnic al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, Calin Lupsa.

Primaria Capitalei doreste eliminarea pe timpul noptii a vehiculelor pe doua roti si interzicerea ATV-urilor pe strazile Bucurestiului.

"Doresc ca motoarele, scuterele si mopedurile sa fie interzise pe timpul noptii, in intervalul 23 - 05. Mai mult, ATV-urile nu au ce cauta intr-un oras. Potrivit legislatiei auto, aceste vehicule au fost create pentru teren accidentat, iar in Capitala asa ceva nu exista, deci trebuie eliminate.

Rezultatele acestui proiect vor fi prezentate primarului general Sorin Oprescu, iar cel mai probabil din luna septembrie se va lua si hotararea de interzicere a vehiculelor pe doua roti pe timpul noptii si eliminarea de pe strazile Bucurestiului a ATV-urilor", a spus viceprimarul Robert Ionescu.

Motociclisii sunt revoltati de masurile propuse si ameninta cu proteste, daca acest proiect va fi aprobat de primarul Sorin Oprescu.
www.ziare.com

Consider ca interzicerea ATV-urilor de pe strazile Romaniei nu este una foarte buna, deoarece in articol, Oprescu spune: "ATV-urile nu au ce cauta intr-un oras. Potrivit legislatiei auto, aceste vehicule au fost create pentru teren accidentat, iar in Capitala asa ceva nu exista, deci trebuie eliminate.". Nu are capitala teren accidentat?!? In fine ... trecem mai departe.

Mi-ar suradea ideea ca in fiecare oras din Romania sa se introduca aceasta lege, privind interzicerea circularii vehiculelor pe doua roti pe timpul noptii (intervalul 23:00 - 05:00) dar din pacate nu o sa tina "smecheria" asta la roman.

Aseara ma uitam la emisiunea "In gura presei" (ca decat s-o mai vad pe Magda lu` Tolea cum se da ea mare artista chiar si atunci cand vocea nu o ajuta, mai bine ma uit la Badea) si am fost pe faza cand Badea dezvolta acest subiect. M-a surprins faptul ca a spus exact acelasi lucru care l-am spus si eu in privinta acestor "interziceri", si anume faptul ca pitztipoancele vor fi mult mai incantate cand vor vedea un cocalar mergand pe bulevard cu #31# km/h (#31# = fara numar [orange]), care fie ajunge teafar la destinatie, fie se face afis pe un perete sau musca zdravan din asfalt si se "ineaca".

Iar politia cum sa-i prinda daca aceste specimene care sunt intr-o cautare disperata de pompare a adrenalinei merg ca nebunii si nu-i ajunge nici dracu`??? Numarul nu poti sa il iei pentru ca nu sunt (foarte) prosti baietii: isi indoaie numarul de la motor pentru a nu putea fi vizibil.

Misto chestie ... nu`?!? Daca ar fi dupa mine, numai scuterele le-as propune spre comercializare, iar aceste motoare puternice le-as vinde numai celor care dau dovada ca sunt capabili din punct de vedere psihic pentru a conduce aceste "fiare".

Niciun comentariu: