duminică, 13 aprilie 2008

Awake ...




Aseara am vazut (in sfarsit) filmul "Awake".

Mi-a placut foarte mult deoarece este foarte imprevizibil. Se "joaca" pe doua planuri. Unul de dragoste, si celalalt de interes ($$$).

In prima jumatate a filmului asistam la o poveste de dragoste, intre Clay(Hayden Christensen) si Sam(Jessica Alba), iar mama lui Lilith Beresford(Lena Olin) nu este de acord cu aceasta relatie. Pana la urma cei doi se casatoresc, cu ajutorul prietenului Dr. Jack Harper (Terrence Howard).

Clay are o problema grava la inima si necesita neaparat un transplant.


In a doua jumatate a filmului descoperim trecerea de la momentele de dragoste si "viata perfecta" la momente cumplite.

Reusind sa faca rost de donator, Dr. Jack Harper il cheama pe Clay pentru operatie. Lilith incearca din rasputeri sa-si convinga fiul sa faca operatia cu un medic foarte priceput, nu cu unul care avea pana atunci 4 cazuri de malpraxis, precum Dr. Harper.

In cele din urma, incepe operatia, Clay este anesteziat iar medicii incep sa-si faca "datoria". Din pacate, este dovedit ca multe persoane (nu mai stiu exact cate, dar este specificat in film) sunt constiente pe timpul operatiei, simt durerea, aud tot din jur, numai ca nu pot sa reactioneze in niciun fel. Asta a patit si Clay, care suporta durerea, dar este "lovit" mult mai dur, atunci cand afla ca iubita sa si prietenul sau doctor, in mainile caruia statea viata sa, planuiau sa-l omoare pentru a pune mana pe averea sa.

Finalul este tulburator! Mama lui Clay, cand afla ca operatia fiului sau nu a reusit, s-a sinucis, iar inima acesteia a fost pusa in corpul fiului sau, salvandu-l astfel.

Nu au scapat usor nici Sam nici Dr. Harper, fiind prinsi de politie.

Va recomand acest film. Mie una, mi-a placut foarte mult.

Niciun comentariu: