sâmbătă, 26 iulie 2008

Curentul EMO interzis in Rusia ...




Autoritatile din Rusia lu­crea­za la o noua lege pentru a interzice curentul emo, cenzurand site-urile de profil si inter­zicand imbracamintea emo si goth in scoli si in institu­tiile publice, informeaza New Musical Express.

Proiectul acestei legi a fost initiat ca urmare a temeri­lor legate de faptul ca "aceste tendinte periculoase ale adoles­centilor" incurajeaza depresia si sinuciderea. Legislatia a fost prezentata, luna trecuta, la o sedinta a Dumei de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), unde criticii au sustinut ca acest trend "negativ" incurajeaza com­portamentul antisocial si glorifica sinuciderea. Copiii emo au fost descrisi drept adolescenti care poarta haine negre, au piercing-uri faciale, par vopsit in negru cu bretoane care "le acopera ju­matate de fata", transmite coti­dianul bri­tanic The Guardian. In weekend-ul trecut s-au inre­gistrat numeroase proteste in Rusia, sustinute de "emo kids". In Krasno­yarsk, Siberia, unde legea a intrat deja in vigoare, protestatarii au organizat un mars, purtand pancarte cu in­scriptia "Un stat totalitar incurajeaza stu­piditatea". Dmitry Gilevich, membru al trupei emo rusesti MAIO, a sustinut protestele, declarand: "Exprimarea emotiilor nu este interzisa de lege". Cu toate acestea, detractorii curentului au ramas neclintiti. Evenimentele din Rusia urmeaza celor petrecute in Marea Britanie, in mai, anul acesta, cand fanii trupei My Chemical Romance au protestat in fata birourilor ziarului britanic The Daily Mail, care publicase un material ce lega curentul emo de sinucideri. De asemenea, in urma cu cateva luni, adepti ai acestui curent au fost agresati in America de Nord si Mexic, unii comentatori acuzandu-i pe baieti ca ridiculizeaza cultura macho mexicana, intrucat acestia cultiva o aparenta oarecum efe­minata.


www.ziare.ro

Foarte bine ca s-au sesizat in sfarsit unele persoane in masura sa faca ceva pe cale legala cu aceste "specimene". In societatea in care traim nu mai este valabila zicala "Unde sunt mai multi, mai e loc de unu.". Nu mai este loc de nimeni in lumea noastra. Si ma refer la faptul ca dau un expemplu negativ tuturor. De la cazul fetitei EMO care s-a sinucis la 13-14 ani (nu mai stiu exact) pentru ca a parasit-o iubitul, si de la multi altii mi-am dat seama ca persoanele adepte acestui curent au o problema. Si inca una majora!!!

Niciun comentariu: